Råvarer

Kakaobønne
Kakaobønne

Kakao

Kakao kommer fra kakaotræets kakaobønner som findes i såvel Nord- og Sydamerika, som i Afrika og Asien. Bønnerne kommer fra kakaofrugten som faktisk vokser direkte på stammen. Kakao kom til Europa i 1500-tallet, og det var vel nok heldigt, for det er blevet en god og meget værdsat ingrediens!

Hindbær
Hindbær

HINDBÆR

Hindbær er et af vores yndlingsbær. Det søde og lidt bitre hindbær er dyrket i Skandinavien siden middelalderen. Vi kender bærene som røde bær, men de findes faktisk også som gule og sorte bær.

Dadler
Dadler

DADLER

Dadler kommer, med sin gode smag og konsistens, fra dadelpalmen. Den er blevet dyrket i over 8000 år, og der findes over 1500 sorter. Tidligere spiste man dadler i julen, men de er jo så gode, at de med fordel kan spises hele året.

Mandler
Mandler

MANDLER

Mandler er egentlig en frugt som vokser på træer i Mellemøsten og den sydvestlige del af Asien. Den del af mandlen, vi spiser, er kernen som har en god og smøragtig-smag. Mandlerne får sin brune farve, når de bliver modne.

Rabarber
Rabarber

Rabarber

Rabarber er en urt, man begyndte at spise i 1800-tallet, da sukker blev en almindelig del af vores ingredienser. Elsket for sin specielle syrlighed og let at kende på sine store blade.

Brombær
Brombær

BROMBÆR

Brombær bliver først modne sent i september, men er værd at vente på. De findes i flere varianter – alle med den gode, bløde og rige smag som fællesnævner.

Kardemomme
Kardemomme

KARDEMOMME

Kardemomme er en urt med flere meter høje blade og en frugt på bare en centimeter. Kardemomme kaldes ofte dronningen af krydderier, et velfortjent kælenavn.

Chia
Chia

CHIA

Chiafrø kommer fra en mexicansk urt og er i slægt med mynte. Allerede på azteker, inka- og mayaindianernes tid brugte man chiafrø i diæter og navnet betyder ‘styrke’.

Tranebær
Tranebær

TRANEBÆR

Tranebær tilhører skovbærslægten og kaldes også for myrebær. Tranebær modner sent på efteråret og får ekstra meget smag, når den første frost viser sig.

Græskarkerner
Græskarkerner

GRÆSKARKERNER

Græskarkerner er sprøde kerner med en blød, nøddeagtig smag. Gode på müslien såvel som i salaten. Prøv at riste kernerne en smule for at få smagen endnu mere frem. De er perfekte som snacks eller mellemmåltid.

Hasselnødder
Hasselnødder

HASSELNØDDER

Hasselnødder er en favorit hos mange på grund af deres runde og gode smag.

Kanel
Kanel

Kanel

Det kære krydderi kanel har en lang og spændende historie som begyndte for flere tusinde år siden. Værd at vide er også, at der findes 250 forskellige slags kaneltræer.

Blåbær
Blåbær

BLÅBÆR

Blåbær er et kendt og elsket bær som findes i skoven i sensommeren. Et modent bær har et vinrødt saftigt frugtkød og en god rund smag.

Kokos
Kokos

Kokos

Kokos kommer fra kokosnøddens frugtkød. Kokos har en frisk og blød smag og passer super godt i granola.. Nyd den herlige smag af sommer.

Solsikkekerner
Solsikkekerner

SOLSIKKEKERNER

Solsikkekerner er en frøsort rig på fibre med en mild smag og et herligt crunch.